28 Mart 2024, Perşembe
spot_img

“Tamamlayıcı sağlık sigortası acentelerin çıkışı olacak”

“Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının Gelişiminin Önündeki Engeller” konulu bir toplantı düzenleyen ATO’nun Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Kemal Gazioğlu, tamamlayıcı sağlık sigortasını acentelerin çıkışı olarak gördüğünü söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi, acente ve teknik personellere yönelik “Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının Gelişiminin Önündeki Engeller” konulu toplantı düzenledi.

IMG_3694

Toplantıda, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Hayat ve Sağlık Sigortası Daire Başkanı Ebru Gençosmanoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Nuray Öztürk, Koru Hastanesi’nden Dr. Ali Özön ve Türkiye Sigorta Birliği Sağlık İnceleme Araştırma Komitesi Başkanı Dr. Bülent Nadir Eren, konuyla ilgili olarak sigorta acentelerine bilgi verdiler.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Ziya Kemal Gazioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası acentelerin çıkışı olacak” diye konuştu. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın ivme kazanması için önerilerde bulunan Gazioğlu, “Kişilerin, ailesini de sigortalamak kaydıyla 30 gün öncesine kadar bütün rahatsızlıklarının teminat altına alınmasını öneriyoruz” dedi. Gazioğlu, çalışanlarına Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıran işverenlerin SGK’ya ödediği primin düşürülmesinin de sisteme ivme kazandıracağını ifade etti. Gazioğlu, sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınmasıyla ilgili kararın Bakanlar Kurulu’ndan çıktığı ve imza için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildiği müjdesini de verdi.

“Nüfusumuz artık yaşlı”

Özel sağlık sigortaları konusunda sunum yapan Ebru Gençosmanoğlu, Türkiye’de doğurganlık oranının düştüğüne ve yaşam süresinin uzadığına dikkat çekti. Gençosmanoğlu, “Türkiye’nin nüfusu hep genç nüfus olarak bilinir ama artık genç değiliz. 50 yıl içinde çok yaşlı nüfus kategorisine geçeceğiz” dedi.

Toplantıda Nuray Öztürk de Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın önündeki engelleri kaldırmak için yapılan yasal düzenlemelerden ve SGK’nın konuyla ilgili politikalarından söz etti. Dr. Ali Özön ise bireysel ödemeli hasta sayısının düştüğünü ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptıran kişi sayısında ciddi artışlar olduğunu anlattı. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası poliçelerinin kapsamı ve süresi konusunda sağlık kuruluşlarında yaşanan sıkıntıları anlatan Özön, sigortalıları doğru bilgilendirmek gerektiğini söyledi.

Hedef, 5 milyon tamamlayıcı sağlık sigortalı

IMG_3697

Dr. Bülent Nadir Eren konuşmasında özel sağlık sigortasında 23 yılda 1 milyon 700 bin sigortalı sayısına ulaşıldığını, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda ise 3 yılda 500 bin rakamına ulaşıldığını bildirdi. 5 milyon kişinin Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmasının hedeflendiğini belirten Eren, “Toplumda sigorta bilinci gelişmedi. Sigorta, sağlıklı iken alınır. Biz ise hastalığımızda sağlık sigortası satın alıyoruz. Gittikçe yaşlanan bir toplumuz. 50 yıl sonra Almanya ile aynı duruma geleceğiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER