18 Nisan 2024, Perşembe
spot_img

Işık Sigorta, Glasshouse ile güvenli yedekleme ortamına kavuştu

Isik Sigorta logoTeknolojik altyapıda yapılacak güncellemelerin sundukları hizmetlere olumlu yönde katma değer sağlayacağını düşünen Işık Sigorta, yedekleme ortamını GlassHouse Türkiye danışmanlığında EMC çözümlerini kullanarak yeniden yapılandırdı.

Teyp teknolojisinin kullanıldığı varolan sistemin en kısa sürede yenilenmesini öncelikli hedef olarak belirleyen Işık Sigorta BT ekibi, bu konuda gerekli araştırmaları yaparak yedekleme altyapısını GlassHouse Türkiye’nin desteğiyle yenilemeye karar verdi. Bakım süresi dolan ürünlerle riskli bir ortamda saklanan ve hızla artan verilerin daha güvenli bir ortama taşınması için en güncel teknolojileri tercih eden Işık Sigorta GlassHouse Türkiye danışmanlığında EMC’nin NetWorker, DataDomain ve SourceOne çözümlerini kullanarak yeni nesil tekilleştirme teknolojilerine geçiş yaptı.

suat altanProfesyonel bir ekipten ihtiyaç duyulan her an destek alabilmenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Işık Sigorta Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Suat Altan, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: “Hızla artan verilerimiz teyplerde yedekleniyor, SQL ve Exchange gibi online yedeklenmesi gereken uygulamalar da gittikçe artıyor ve yedekleri alınamıyordu. Ayrıca e-posta arşivleme çözümü de ihtiyaçlarımız arasındaydı. Bu durumun en kısa sürede disk teknolojilerine geçerek çözülebileceğine karar verdik. Kullanmaya başlayacağımız yeni çözümün hızlı yedekleme ve restore yapmasının yanında uzman bir ekip tarafından projelendirme ve desteğinin sağlanmasını da önemseyerek GlassHouse Türkiye ile çalışmayı tercih ettik. GlassHouse Türkiye danışmanlığında yenilediğimiz yedekleme altyapımız ve EMC’nin çözümleriyle güvenli bir yedekleme altyapısına kavuştuk.”

Yeni sistem sayesinde kritik yedeklerin bir kopyasının her gün Ankara DR lokasyonuna replike olmasının da çok büyük bir rahatlık sağladığını sözlerine ekleyen Altan, yeni nesil tekilleştirme teknolojilerini kullanmaya başladıkları için çok memnun olduklarını belirtti. GlassHouse Türkiye CEO’su Emre Pekar da Işık Sigorta ile gerçekleştirdikleri çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek farklı sektörlerdeki şirketlere yeni nesil tekilleştirme teknolojilerini kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER