20 Nisan 2024, Cumartesi
spot_img

2013 yılında katılımcısına en yüksek devlet katkısı ödenen şirket Anadolu Hayat Emeklilik

meteugurlu12013 yılında en yüksek devlet katkısı tutarı Anadolu Hayat Emeklilik katılımcılarının hesaplarına aktarıldı. Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, yıl boyunca katılımcılarının hesabına geçen devlet katkısının 275.9 milyon liraya ulaştığını söyledi. BES’e olan ilginin her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Mete Uğurlu, geçen yıl sektör genelinde ödenen Devlet Katkısının 1 milyar 370 milyon TL’ye ulaştığını ifade etti.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısı ödemeleriyle ilgili açıklama yapan Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yatırılan aylık devlet katkısı tutarının Emeklilik Gözetim Merkezi verilerine göre Aralık ayında 153,5 Milyon TL ile rekor düzeye ulaştığını açıkladı. Mete Uğurlu, bu rakamın yaklaşık 33 Milyon TL’sinin Anadolu Hayat Emeklilik müşterilerine ait olduğunu söyledi.

Mete Uğurlu açıklamasında, 2013 yılında katılımcılarına en fazla devlet katkısı aktarılan şirketin ise Anadolu Hayat Emeklilik olduğunu belirtti. Anadolu Hayat Emeklilik’i tercih eden katılımcıların hesabına yatan toplam devlet katkısı tutarının 276 milyon TL ve %20 Pazar payı ile gerçekleştiğini kaydeden Uğurlu, bu rakamın sektörde ödenen en yüksek yıllık devlet katkısı tutarı olduğunu sözlerine ekledi.

Uğurlu, “Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından açıklanan 21 Ocak 2014 tarihli son verilere göre, Şirketimiz fon büyüklüğünde 5 Milyar TL’yi aşan tek şirket durumunda. Katılımcılarımızın gösterdiği bu ilgi nedeniyle onlara çok teşekkür ediyoruz. Anadolu Hayat Emeklilik, 10. yılını tamamlayan ve ülkemizde tasarrufların büyütülmesinde öncü rol üstlenen Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan inancını artırarak sürdürüyor” dedi.

Mete Uğurlu sektördeki toplam devlet katkı payıyla ilgili olarak da şu bilgiyi aktardı: “2013 yılı toplamında sektör bazında yaklaşık 1 milyar 370 milyon TL’lik devlet katkısı tutarı, 2 milyon 800 bin katılımcının hesaplarına aktarıldı. 2014 yılında katılımcılar 13.230 TL tutara kadar, toplam 3.307,5TL Devlet Katkısı almaya devam edecekler.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER