23 Nisan 2024, Salı
spot_img

“2014 yılında korkulan olmaz, karlılık devam eder”

koray erdoğanRay Sigorta Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Koray Erdoğan Sigorta sektöründe 2014 yılında karlılığın devam etmesi için sektörün kronik hastalığı olan fiyat rekabetine girmemesi gerektiğini söyledi

Spot 2: 2014 yılında büyümenin süreceğini belirten Ray Sigorta Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Koray Erdoğan, “sigorta sektöründe 2014 yılında korkulan olmaz ve karlılık devam eder” dedi.

Ray Sigorta Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Koray Erdoğan sektörün bu yılda büyüyeceğini söyledi. Sigorta profesyonellerinin 2013 yılını çok iyimser, 2014 yılını ise çok kötümser olarak değerlendirdiğini belirten Erdoğan; “2014’ün ilk çeyreği için çok kötü bir tablo çizmeyi gerektirecek bir veri mevcut değildir. Poliçe adetleri bazında
seyre bakıldığında, lokomotif branşların adetlerinde yılın ilk çeyreğinde halen artış var. Bu önemli bir gösterge” dedi.
2014 yılında kârlılığın devam edeceğini belirten Erdoğan, ancak geçen seneki prim artış rakamlarına ulaşılmasının mümkün olmayacağını dile getirdi. Erdoğan, “Burada yapılacak en büyük yanlış bir önceki yıl prim artış hızına ulaşmak için tekrardan özellikle kasko branşında bir fiyat rekabetine girmek olur ki, bunu ilk çeyrekte gözlemlemiş bulunuyoruz. Bu tutum maalesef sektörümüzün kronik hale gelmiş hastalığı” diye konuştu. Sigorta sektörünün daha yaratıcı olması gerektiğini vurgulayan Koray Erdoğan, aynı işleri yaparak farklı sonuçlar beklemenin yanlış olduğunu ifade etti. Sigortacılıkta bilginin değerinin halen anlaşılamadığını belirten Erdoğan, hem elindeki hem de sosyal paylaşım ağlarındaki bilgileri en etkin şekilde işleyen ve bu verilere göre, müşteri ihtiyaçlarını, ürün yapısını, fiyatlama politikasını belirleyen şirketlerin uzun dönemde başarılı olacağını söyledi.

Kârlılığın sadece teknik performansın bir sonucu olmadığını, gider yönetim politikaları ve sağlıklı bir tahsilat yapısının da kârlılıkta çok önemli faktörler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Etkin bir gider yönetimi ve tahsilat politikası, sağlıklı bir fiyatlama politikası ile birleştiğinde, bu faktörlere sabrı da eklerseniz mutlak surette başarı gelir” dedi.

HASAR MALİYETİ ARTACAK
Enflasyon ve kur artışlarının hasar açısından bir maliyet unsuru olduğunu, ancak bunun fiyatlara yansıtılamadığını belirten Erdoğan, “Bizim sektör olarak en büyük eksiğimiz bu. Rekabetin nereden başlaması gerektiği konusunu bir türlü çözemedik. Bu maliyet unsurunun mutlaka fiyatlama politikalarına yansıtılması gerekiyor. Aksi takdirde zarar yeniden kaçınılmaz bir hale gelecek. Ray Sigorta olarak kur artışlarının etkisinin büyük olduğu iki branşta çok kontrollü gidiyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER