23 Nisan 2024, Salı
spot_img

Füge Demirok’dan ‘Peştemalım’ sergisi

Resim ve Heykel Sanatçısı Füge Demirok’un ‘Peştemalım’ adlı tuval resimleri ve bronz heykel sergisi başladı. Sergi, ART 212 Sanat Galerisi’nde 7 Aralık 2018 tarihine kadar gezilebilecek.

Sanat eleştirmeni Lütfiye Bozdağ, Demirok’un resimleri için şu değerlendirmede bulundu:

“Demirok’un resimleri, plastik tadın matematik görsellikte vuku bulması, bir yandan Selçuklu tezyin sanatının geometrik biçimlerini hatırlatırken, diğer yandan çağdaş sanatın, geometrik soyutlamaları içindeki çeşitli varyasyonları olarak okunabilir. Füge, sadece Karadeniz peştamallarından değil, aynı zamanda Selçuklu sanatının yalın, minimal sonsuzluk düşüncesinden de etkilenerek, saf bir estetik anlayışa yönelmiştir. Bu arayışın içinde plastik ögelerin yanı sıra sezgisel boyutu da ağır basan, kültürel ve felsefi bir düşünsel arka planın da olduğunu görüyoruz. Selçuklu tezyinat sanatı ve bu sanatın temellendiği geometrik biçimlerin kurgusu Selçukludan Osmanlıya İslam estetiğindeki matematiksel geometriye denk düşüyor.”

Peştemalların rengi

Resim ve Heykel Sanatçısı Füge Demirok

Demirok ise bu sergisinde, özellikle organik ve geometrik dengesi üzerine düşüncelerini yansıtan, minimalist, kavramsal açıdan doygunluğu olan soyut plastik görüşünü Karadeniz bölgesi kültürünün geleneksel motifleri ile bağdaştırıyor. Demirok, “Ordu’dan, çocukluğumun anılarından bende kalan en belirgin renk peştemalların rengidir. Köylerden şehir pazarını dolduran, meyveleri, sebzeleri, yemişleri ile rengarenk tezgahlar kuran, yaşam sevinçleri ile her işe sarılan, fındık zamanı bahçelerde salınan Karadeniz kadınlarıdır “ diye konuşuyor.

Sergi 7 Aralık 2018 tarihlerine kadar ART 212 Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Kadırgalar Cad. 8-B Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 240 22 82

www.lebriz.com

www.fugedemirok.net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER