23 Nisan 2024, Salı
spot_img

İş yerlerinize sigorta yaptırmak için 5 neden

Ekonomiye can suyu olan KOBİ’ler, işletmelerini sigorta ile güvenceye alarak kısa sürede ayağa kalkıyor, oluşabilecek iş kayıplarının da önüne geçiyor.

Ülkemizde sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli (KOBİ) yaklaşık 3 milyon işletme bulunuyor. Büyük çabalarla kurulan bu ekmek tekneleri, her an risklere açık bir şekilde faaliyet gösteriyor. Türkiye ekonomisinin can damarı olan KOBİ’ler, yeni iş alanları oluşturulması anlamında da ekonomiyi besliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2015 yılı verilerine göre KOBİ’ler, ülkemizdeki toplam girişim sayısının yüzde 99.8’ini, istihdamın ise 74.2’sini oluşturdu. Ekonomi çarkında bu kadar önemli olan bu dişlinin, iş sürekliliği anlamında da korumada olması gerekiyor. Öngörülemeyen bir risk ya da felaketle üretime ara verilmesi hem KOBİ’nin kendisine hem de ekonomi döngüsüne büyük ölçüde zarar verecektir. Son olarak İstanbul’da yaşanan yağış, birçok iş yerine ve eve zarar verdi; evler kullanılamaz hale geldi, iş yerlerinde ise ticari faaliyetler aksadı.

Tüm bu senaryoların önüne geçilmesi için ise pratik bir çözüm var: SİGORTA. Sigorta şirketleri, bu işletmelerin ihtiyaçlarına göre paket poliçeler düzenliyor. Böylelikle KOBİ’ler geniş teminatlı poliçelere uygun fiyatlarla sahip olabiliyor. Sigortalı bir işletme yaşanabilecek kazalar, yangın, sel, su baskını gibi felaketlerle zor günler yaşayabilir. Sigortalı olunduğu takdirde bu gibi riskler karşısında iş durması, makine kırılması gibi birçok mağduriyet kısa sürede giderilir ve işinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Olmazsa olmaz teminatlar!

KOBİ paket sigortalarında yangın, yıldırım, infilak, yer kayması, deprem, fırtına, kar ağırlığı, sel, su baskını, dahili su, kara, hava, deniz taşıtları çarpması, iş durması, kira kaybı, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, terör, hırsızlık, nakit para ve kıymetli evrak hırsızlığı, emniyeti suiistimal, hukuksal koruma gibi teminatlar veriliyor. Ancak iş durması ve kar kaybı teminatları ve limitleri de büyük önem taşıyor.

Sorumluluk teminatı da önemli

KOBİ’lerin öncelikli olarak yaptırması gereken sigorta ürünü, yangın ve doğal afet risklerini kapsayan iş yeri paket poliçesi ve bu poliçe kapsamında verilen iş durması veya kar kaybı teminatı olarak biliniyor. Üçüncü şahısların maddi ve bedeni zararlarını karşılayan sorumluluk sigortası da öngörülemeyen risklerin meydana geldiği durumlarda KOBİ’leri rahatlatıyor.

Sektörlere özel paketler var

Sigorta şirketleri işletmeyi sigortalamadan önce risk analizi yapıyor ve alınması gereken önlemleri belirleyerek sigorta sürecini başlatıyor. Bu noktada işletmelerin de gerekli önlemleri almış olması gerekiyor. Şirketler sektörlere özel ihtiyaçları karşılayan paketlerle KOBİ’lerin rahat bir nefes almasını da sağlıyor. Eczaneler, akaryakıt istasyonları, noterler, turistik tesisler, plazalar, marketler, güzellik merkezleri, eğitim kurumları ve AVM’ler gibi birçok sektörel paket ile işletmenin doğru teminatlarla sigortalanması sağlanıyor.

KOBİ paket sigortasının güvenceleri

▼ Yangın, yıldırım, infilak

▼ Yer kayması

▼ Deprem

▼ Fırtına

▼ Kar ağırlığı

▼ Sel, su baskını

▼ Dahili su

▼ Kara, hava, deniz taşıtları çarpması

▼ İş durması

▼ Kira kaybı

▼ Grev, lokavt

▼ Kargaşalık, halk hareketleri, terör

▼ Hırsızlık

▼ Nakit para ve kıymetli evrak hırsızlığı

▼ Emniyeti suiistimal

▼ Hukuksal koruma

 

Neden iş yeri sigortası yaptırılmalı?

▼ Yıllarca biriktirdikleriniz ya da kredi borcuyla sahip olduğunuz iş yeriniz, bir yangınla küle dönebilir, sel nedeniyle makineleriniz çalışamaz hale gelebilir. Eğer işletmeniz sigortalıysa kısa sürede işinize kaldığınız yerden devam edersiniz. Ama sigortalı değilseniz, oluşan zarar da belinizi bükecektir.

▼ Yaşanabilecek aksilikler nedeniyle faaliyetleriniz durma noktasına gelebilir. Sigorta ile kısa sürede yeniden ayağa kalkabilir ve kar kaybı sorunuyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

▼ Sigortalı olmanın yanı sıra teminatlarınızın da ihtiyaçlarınızı karşılar nitelikte olması büyük önem taşır. Olası bir sel nedeniyle karşılaştığınız zarar, poliçenizde sel teminatı yoksa karşılanmaz. Bu nedenle poliçe süresince teminatlarınızı iyi belirlemelisiniz.

▼ Sigorta, yalnızca maddi kayıplarınızı karşılamaz, oluşabilecek itibar kayıplarının da önüne geçer.

▼ Başınıza gelebilecek olumsuz olaylar nedeniyle, üretiminizin durması yalnızca maddi kayıplara neden olmaz. İş sürekliliğinizin kesilmesi, pazar kayıplarını da beraberinde getirebilir. Sigorta bu noktada da önemli bir rol oynuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER