25 Nisan 2024, Perşembe
spot_img

SEDDK’da başkanlık, 12 hizmet birimiyle faaliyet gösterecek

Sektörün ihtiyaçlarına yönelik mevzuatların çıkarılması anlamında sektöre büyük katkıları olacak Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK), ‘Teşkilat Yönetmeliği’ yayımlandı. SEDDK başkanlık teşkilatı, 12 hizmet birimiyle faaliyet gösterecek.

ALP SÜER / SİGORTAMEDYA

2020 yılı sigorta tarihçileri için çok önemli bir yıl olarak tarih sayfalarındaki yerini alacak. Bunun da 2 temel sebebi var: Birincisi, Türkiye Varlık Fonu (TVF) çatısı altında ‘ölçek ekonomisi’ yaratmak amacıyla kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesini tamamlaması ve 1 Eylül’den itibaren Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’in sektördeki yerlerini alması. İkincisi ise sektörde uzun yıllardır beklenen Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) kurularak, faaliyetlerine başlaması. SEDDK Başkanlığına Türker Gürsoy atanmıştı.

Özellikle, sektörün ihtiyaçlarına yönelik mevzuatların çıkarılması ve düzenlemelerin daha hızlı yapılması anlamında sektöre büyük katkıları olacak SEDDK’nın geçen hafta ‘Teşkilat Yönetmeliği’ yayımlandı. 16 Ekim tarihli, 31276 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Teşkilat Yönetmeliği” kurumun, teşkilat yapısı, hizmet birimlerinin görev ve yetkileri ile çalışma usul ve esaslarını belirliyor. 29 maddeden oluşan Yönetmelik’te SEDDK başkanlık teşkilatının, 12 hizmet birimiyle faaliyet göstereceği bildirildi.

Kurul 5 üyeden oluşuyor

Yönetmelikte yer alan bilgilere göre, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, ‘Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ ile Başkanlık Teşkilatı’ndan oluşurken, Kurul ise Cumhurbaşkanı tarafından atanan biri Başkan biri ikinci Başkan olmak üzere 5 üyeden oluşuyor. Yönetmelikte, Kurul’un kanunlarla, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve ilgili mevzuatla kendisine verilen görevleri yerine getireceği ve yetkileri kullanacağı kaydedildi.

Yönetmelikte, sırasıyla SEDDK Başkanı, Başkan Yardımcıları’nın görev ve sorumlulukları belirtildikten sonra, 10’uncu Madde’de Başkanlık Hizmet Birimleri sıralanıyor. Yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına, 47 Sayılı Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kanunu’nun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 12’inci Maddesi gereğince karar verildiği bildirildi. Resmi Gazete’de yayınlandığı, 16 Ekim’de yürürlüğe giren Yönetmelik hükümlerini, SEDDK Başkanı yürütecek.

Yönetim kadrosu güçlendi

SEDDK, yönetim kadrosunu da deneyimli isimlerle güçlendirdi. Türker Gürsoy’un başkanlık görevini yürüttüğü SEDDK’da başkan yardımcılıklarına Mete Güler, Mahir Çipil ve Uluç İçöz atandı. Sektörün de yakından tanıdığı Güler, Çipil ve İçöz; 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle görevlerine başladı.

SEDDK Başkanlık Teşkilatı hangi hizmet birimlerinden oluşuyor?

  • Düzenleme Daire Başkanlıkları.
  • Gözetim ve Uygulama Daire Başkanlıkları.
  • Denetim Daire Başkanlıkları.
  • Aracılar ve Özellikli Kuruluşlar Daire Başkanlığı.
  • Sektörel Riskler Değerlendirme Daire Başkanlığı.
  • Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı.
  • Hukuk İşleri Daire Başkanlığı.
  • Yönetim Hizmetleri Daire Başkanlığı.
  • Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı.
  • Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği.
  • Özel Kalem Müdürlüğü.
  • Kurul Hizmetleri Müdürlüğü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER