29 Mart 2024, Cuma
spot_img

‘Tarım sigortasında farkımız geniş dağıtım kanalımız’

Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün, tarım sigortalarındaki farklarının geniş dağıtım kanalları olduğunu söyledi.

SİGORTAMEDYA

Allianz Türkiye Oto Dışı Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün, tarım sigortalarına yönelik 8 ürünlerinin bulunduğunu açıkladı. Örkün, “Allianz Türkiye olarak, çiftçilerimize ve üreticilerimize hayvanları ve bitkisel ürünleri için, başta doğal afetler olmak üzere muhtemel risklere karşı kapsamlı teminat içeren TARSİM’in sigorta ürünleriyle koruma sağlıyoruz. Tarım sigortaları kapsamına giren ve farklı ihtiyaçlar için güvence sağlayan sekiz ürün mevcut. Bunlar; bitkisel ürün sigortası, sera sigortası,  büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile kümes hayvanları hayat sigortaları, su ürünleri hayat sigortası, arıcılık sigortası ve ilçe bazlı kuraklık verim sigortası” dedi.

3 bin 800’ü aşkın acente  

“Allianz Türkiye olarak tarım sigortaları alanında geniş dağıtım kanalımız ve ürün yelpazemiz ile müşterilerimizin kendilerine en uygun ürünü seçebilmesine imkân tanıyoruz” diyen Örkün, “Sigortalılarımız poliçelerinde yer alan genel teminatların yanı sıra isteğe bağlı olarak poliçeleri kapsamında yer alan ek teminatlardan da faydalanabiliyor. Ayrıca müşterilerimiz, tarım sigortası alanında sunduğumuz ürünlere Allianz Türkiye farkıyla 3 bin 800’ü aşkın acente ağımızdan ve tüm Yapı Kredi Bankası şubelerinden erişebiliyor. Geniş dağıtım kanalımız sayesinde çiftçilerimizin sigortaya erişiminin kolaylaştığını söyleyebiliriz” diye konuştu.

Tarım sigortalarının, tarımsal faaliyetleri önemli ölçüde etkileyen iklim değişikliği nedeniyle üreticiler için giderek önem kazandığına da vurgu yapan Örkün, şunları söyledi:

“İnsanoğlunun en temel ihtiyacı olan beslenme gereksinimini karşılayan tarım sektörü, aynı zamanda dünya nüfusunun dörtte birinden fazlasının geçim kaynağı. Dünya nüfusunun hızla arttığı günümüzde sürdürülebilirlik ve gıdaya erişim konuları sürekli ele alınması gereken hususlar olarak öne çıkarken; tüm dünyada etkisini hissettiren küresel ısınmaya bağlı yaşanan doğal afetlerdeki artış da önemli bir tehdit oluşturuyor. Dünyada ve ülkemizde iklim dengesinin bozulmasıyla birlikte don, sel, fırtına, dolu gibi meteorolojik doğal afetler daha fazla yaşanmaya başladı ve bu durum tarım sektöründe büyük maddi zararlara yol açıyor.”

Kayıp ve mağduriyetleri azaltmanın yolu

Örkün, “Dünyada afetlerin yol açtığı ekonomik kayıplar artarken iklim değişikliğinin sürmesi ile ilgili endişeler de büyüyor. Maddi ve manevi anlamda pek çok kayba neden olan doğal felaketlerin gerçekleşmesini engellemek mümkün olmasa da; yaratacağı hasar, kayıp ve mağduriyetleri azaltmanın yolu sigortadan geçiyor. Bu nedenle üretici güç olan çiftçilerimizin emeklerini tarım sigortaları ile güvence altına almasını çok önemsiyoruz. Türkiye’de tarım alanında sigorta bilinci her ne kadar istenilen seviyeye ulaşamamış olsa da,  sektörümüzün gayretli çalışmalarıyla önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER