26 Nisan 2024, Cuma
spot_img

Quick Sigorta’dan okul öncesi yol uyarısı

Quick Sigorta, 18 Eylül sabahını keşmekeşe çevirmeden yola çıkmak isteyen İstanbullular için Radyo Trafik’ten uzman İlker Saygı’nın verdiği bilgilerle yol rehberi hazırladı.

Quick Sigorta, blogu QBlog’da 18 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında yollarda problem yaşanmaması adına detaylı bir yazı paylaştı. Radyo Trafik’ten uzman İlker Saygı’dan edinilen bilgilerle yol rehberi hazırlayan Quick Sigorta, vatandaşlara oldukça yararlı bilgiler verdi.

Eğitimin ilk gününde toplu taşıma ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) aldığı karara göre, bu yıl da toplu ulaşım araçları ücretsiz. Kararda; İstanbul’da 5 bin 771 okulda 2 milyon 689 bin 988 öğrenci, 142 bin 524 öğretmenin ders başı yapacağı, 16 bin servis aracının da trafiğe çıkacağı belirtilerek okulların açılacağı ilk gün, vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe ek yük getirmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığı ifade edildi. 18 Eylül 2017 Pazartesi günü 06.00-14.00 saatleri arasında toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecek.

Çalışma olan yollara dikkat!

trafik istanbul

18 Eylül tarihinde okullar açılırken devam eden yol ve raylı sistem çalışmaları var. İBB ve Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), muhtemelen ortak bir kararla birçok noktadaki çalışmayı o gün için durdurabilir ancak bu trafiğin etkilenmeyeceği anlamına gelmiyor. Zira çalışma bölgeleri yine kullanılamıyor olacak.

Bu bölgelerden önemli olanlar şöyle;

  • Mecidiyeköy, Ortaklar Caddesi’nde meydan girişi trafiğe kapalı olacak ve yine Mecidiyeköy meydanında metro çalışmaları nedeniyle geçişler kontrollü olarak sağlanacak. Yoğunluk bekleniyor.
  • Altunizade’de Bağlarbaşı yönlü metro çalışmaları bölgenin zor geçilmesine neden olacak.
  • Çamlıca Bağlantı yolu girişi, Ataşehir yönündeki çalışmalar nedeniyle daralıyor. Anlık yoğunluklar yaşanacak.
  • Bostancı İskele – Minibüs Caddesi bağlantısı metro çalışması nedeniyle trafiğe kapalı. Bu yüzden Küçükyalı-Suadiye hattında hem sahilde hem de minibüs caddesinde etkili yoğunluklar öngörmek mümkün. D100 tercih edilebilir.

Köprü trafiğine alternatif yollar mevcut

trafik sigortası3

Çalışma harici yoğunluk beklenebilecek güzergahların başında elbette ki köprüler geliyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 18 Eylül sabahı Avrupa yakasına geçişlerde özellikle sabah saatlerinde yoğun olacak.

Sürücülerin yol durumunu anlık takip ederek (navigasyon uygulamaları, sosyal medya hesapları ve trafik temalı radyo kanalları yoluyla) köprülerin yakın katılım noktalarına (Nakkaştepe, Beylerbeyi, Kavacık, Göksu) yönelmesi, oraların da dolması durumunda Avrasya tüneli ve feribot iskelelerine ulaşmaları yararlarına olacak. Merkezi noktalara olan uzaklığı bakımından Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü o gün mantıklı bir alternatif olmayacak.

Yoğun güzergahları önceden bilmek çok önemli

Yine o gün ciddi yoğunluk beklenebilecek güzergahlar sırasıyla;

  • TEM Bahçeşehir-Mahmutbey yönü (Güney yan yol kullanılabilir),
  • D100 Beylikdüzü-Küçükçekmece yönü (Ambarlı sahilden Avcılar-K.Çekmece yönünde alternatif kullanılabilir),
  • D100 Şirinevler bölgesi (Sahil yolu kullanılabilir),
  • D100 Maltepe-Göztepe istikameti (TEM kullanılabilir),
  • Ataşehir ve Maslak bölgeleri de her zamankinden daha yoğun olacak.

Mecidiye Kavşağı trafiği yavaşlattı

TEM Kurtköy İstanbul yönü trafiği günlerdir çok yoğun. Uzunca bir süre de böyle devam edecek gibi görünüyor. Bölgede yeni açılan Mecidiye Kavşağı (Kuzey Çevre Otoyolu girişi) TEM trafiğini yavaşlattı. 18 Eylül günü ve takip eden haftada Kocaeli, Gebze, Şekerpınar, Tuzla gibi bölgelerden İstanbul’un merkezine doğru yolculuk yapacak sürücü ve yolcuların temkinli olması ve yolların durumunu kontrol ederek gerekiyorsa yola erken çıkmaları isabetli olacak.

Deniz ulaşımı çok önemli bir alternatif

İstanbul’un trafik kaosu en çok iki yaka arasındaki köprülerde yaşanıyor. Öte yandan neredeyse tüm merkezi bölgelerin denize bağlantısı var. Deniz yoluyla gerek arabalı gerek yaya yolculuk için pek çok alternatif mümkün. Üstelik bu yolculuk en kısa 20, en uzun 45 dakikada nihayete eriyor. Deniz havası eşliğinde çay ve simit keyfi de cabası.

Deniz motorları: Seferler; Eminönü- Bakırköy, Kadıköy (Metro Durağı ve Çayırbaşı), Üsküdar arasında ve Kadıköy-Beşiktaş, Karaköy, Eminönü arası takriben sabah 07.00 ile akşam saat 21.30’a kadar yoğun saatlerde 15 dakikada 1 olmak üzere, tam 5, öğrenci 4 liradan gerçekleşiyor. Sefer saatlerine ulaşmak için http://www.turyol.com/TarifeSeferSabit.aspx linkine tıklayabilirsiniz.

Vapurlar: İstanbul için vapur hatları; Kadıköy-Eminönü, Karaköy-Kadıköy, Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Ortaköy-Üsküdar ve Haliç (Üsküdar, Karaköy, Kasımpaşa, Fener, Balat, Hasköy, Aksaray, Sütlüce, Eyüp) hattını kapsıyor. Ortalama sabah 07.00 ile gece 01.00 saatleri arasında yolculuk yapmak mümkün. Tarife ve sefer saatlerine http://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/istanbul-ici-vapur-hatlari-351.html adresinden ulaşmak mümkün.

Arabalı Vapurlar: İstinye-Çubuklu (Beykoz) arabalı vapur hattı da 07.00-21.00 saatleri arasında, yoğun zaman dilimlerinde 20 dakikada 1 olmak üzere araç içi yolcu için 5, otomobil 10 ve minibüs 15 liraya hizmet veriyor. Sefer saatlerine http://www.sehirhatlari.istanbul/tr/seferler/istinye-cubuklu-arabali-4496.htmladresinden ulaşmak mümkün.

Deniz Otobüsleri: İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmesi de İstanbul iç hatlarda Yenikapı, Bostancı, Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy seferlerini düzenliyor. http://www.ido.com.tr/ adresinde ayrıntılı ücret ve sefer saatleri bilgileri yer alıyor. İDO’nun Harem-Sirkeci hattında arabalı vapur servisi de hafta içi 06.00-23.00 saatleri arasında yolcu taşıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER