26 Nisan 2024, Cuma
spot_img

Serhat Süreyya Çetin, seçim vaatlerini açıkladı

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) başkanlık seçimi 17 Mayıs’ta gerçekleşecek. TSB için başkan adayı olduğunu açıklayan Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, seçilmesi halinde kısa, orta ve uzun vadede yapacağı çalışmaları açıkladı.

Gunes Sigorta Serhat Sureyya Cetin

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) 17 Mayıs Çarşamba günü yapılacak seçiminde başkan adayı olduğunu açıklayan Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, birlik başkanı seçilmesi halinde kısa, orta ve uzun vadede yapacağı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Sigorta sektörünün, tarihindeki en zor günlerinden geçtiğini belirten Çetin, çok çalışmaya, kamu yönetimiyle daha sık görüşmeye ve sigorta sektörü için zaman ve yoğun emek harcamaya hazır olduğunu vurguladı. Çetin, TSB bünyesinde hali hazırda yürütülmekte olan çalışmaların takipçisi olacağını belirtti.

Üniversitelerin katılımıyla akademik komisyon kurulacak

Sigorta sektörünün en büyük sorunu olan trafik sigortalarında kamu ve kamuoyuna gerçek mali durumu anlatabilmek için aksiyon alacaklarını belirten Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle, sigorta sektörünün içinde olan uzman kişilerin yanı sıra sigortacılık alanında herkesin kabul ettiği üniversitelerdeki çalışmalara imza atmış akademisyenlerin ve danışmanların dahil olduğu bir komisyon kuracağız. Böylece kamuya ve kamuoyuna trafik sigortalarında mevcut ve gerçek mali durumu anlatabilmek için bir dayanak noktası oluşturacağız. Tarafsızlık ve şeffaflık ilkeleriyle görev yapacak komisyon, trafik sigortasında muhasebe yılı bazında değil, yazım yılı bazında gerçek durumu ortaya koyacak.”

Sektörün trafik sigortalarında zarar etmediği hatta kar ettiği algısını değiştirmek ve gerçek durumu ortaya koymak için komisyon çalışmasını öncelikle başlatacağını vurgulayan Çetin, “Komisyonun yapacağı bilgi ve bilime dayalı akademik çalışmanın kamu ve kamuoyunda karşılığını bulacağını düşünüyorum” dedi.

“Hasar yönetimi için hukuk çalıştayı düzenleyeceğiz”

Acil olarak düzenlenecek hukuk çalıştayıyla hasar yönetiminde şeffaflık ve standardizasyonu getirecek uygulamaların devreye alınmasını ön gören Çetin, “Geçtiğimiz dönemde çıkan torba kanundaki uygulamaların yerleşmesi için çalışacak, kanunda yapılan düzenlemelerin yargı organlarınca uygulanması ve içtihat oluşturulması için hukuk çalıştayı düzenleyeceğiz. Trafik sigortaları genel şart değişikliği, değer kaybı hesabı, destekten yoksun kalma tazminatı gibi önemli konuları muhatapları özelinde bizzat takip edecek ve çok hızlı bir şekilde çözüm için hareket edeceğim. Bu çalışmalar için Birlik Yönetim Kurulu ve tüm komitelerinin imkânlarını seferber edip kısa vadede düzenlemeleri hızlı bir şekilde çıkartacağımı taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.

Çetin, ayrıca tüm teknik komite çalışmalarının da yakın takipçisi olacağını, teknik komitelerden beklentisinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

Listede BES de var

Çetin, bireysel emeklilik alanında ise yapılacakları şöyle sıraladı: “Bireysel emeklilik alanında gündemde olan otomatik katılım, portföy yönetim şirketi seçimi ve büyük potansiyeli olan kıdem tazminatı çalışmalarına aktif olarak katılım sağlayacağız. Bu konuda yapılacak tüm düzenlemelerin içerisinde olacağız. BES otomatik katılım sisteminin tanıtılması ve cayma oranlarının azaltılması için Birliğimizin tüm imkânlarını kullanacak, doğru algıyı yaratabilmek için iletişim seferberliği başlatacağız.”

Sektörün daha katılımcı ve birlikte hareket eden bir yapıya kavuşması için çalışacağını vurgulayan Çetin, Birlik Yönetim Komitesi toplantılarının üç ayda bir tüm şirketleri kapsayacak şekilde genişletilmiş,  ortak akıl ve karar süreçlerine katılım toplantıları şeklinde yapılacağını belirtti.

Sektör stratejisi ve iletişim haritası belirlenecek

Sektörün acil sorunlarına kısa vadede çözüm bulmak için Birlik Yönetimi ile birlikte ekip olarak harekete geçeceklerini belirten Çetin, orta ve uzun vadede yapılacaklar ile ilgili de şu taahhütlerde bulundu: “Sigorta sektörünün geniş katılımla belirlenmiş ve sektörün tüm paydaşları tarafından benimsenmiş bir stratejik planı yok. Herkesin üzerinde mutabık kalacağı, geniş kabul görecek ‘Strateji Belgesi’ ve buna uygun ‘Eylem Planı’ hazırlayarak, tüm paydaşlar nezdinde TSB’nin ‘referans kurum’ olma vizyonunu gerçekleştireceğiz. İletişim haritamızı belirleyecek ve direkt ve endirekt paydaşlarımız nezdinde iletişim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu çalışmalarımız, TSB’nin hedefleri ve bugünkü yeri konusunda bizi daha fazla çalışmaya sevk edecek. Uzun vadede sektörümüzün geleceğe yönelik hedeflerine ulaşmasında ve konumlanmasında köprü görevi görecek. Bugün sigorta sektörünün hedefleri, 2030’a hatta daha da sonrasında ulaşacak güçte olmalı. Sadece sektör için değil, ülke ekonomisinin geleceği ve istikrarı için de, üzerinde ‘düşünülmüş’, tüm kesimlerce ‘benimsenmiş’ geniş perspektifli bir planlama yapmalıyız.”

Çetin, sözlerini “Standartları yüksek, daha güçlü ve hayatın her alanına nüfuz etmiş bir sektör hayal ediyor ve hedefliyorum ve bunun için gereken enerjim var. Bana fırsat verildiğinde çok çalışmaya ve zaman ayırmaya hazırım” diyerek sonlandırdı.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER