26 Nisan 2024, Cuma
spot_img

Anadolu Hayat Emeklilik’ten “İleri Dönüşüm Hareketi”

Anadolu Hayat Emeklilik sürdürülebilir bir gelecek için “İleri Dönüşüm Hareketi” başlattı. Kullanılmayan eşyalara farklı bir işlev kazandırarak yeniden değerlendirmeyi amaçlayan İleri Dönüşüm Hareketi, tüketimi ve atık miktarını azaltan etkili çözümler sunmayı hedefliyor.

Artan tüketim dünyasında atık miktarını azaltmak için “İleri Dönüşüm Hareketi”ni başlatan Anadolu Hayat Emeklilik, bu kapsamda çevre kirliliği ve sera gazı emisyonunu da düşürmeyi hedefliyor. Günlük hayatta kullanılmayan eşyaların çöpe atılması yerine onlara farklı bir işlev kazandırarak yeniden kullanımını amaçlayan “İleri Dönüşüm Hareketi”, bilinçli tüketimin özendirilmesine de aracı olacak.

Tüketim hızı doğal kaynaklar için risk oluşturuyor

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, günden güne artan tüketici ihtiyaçları nedeniyle doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmeye devam edildiğini belirterek “Tüketim hızımız, doğal kaynakların yenilenme hızının önüne geçiyor. Bu faaliyetler sonucu ortaya çıkan sera gazı emisyonları ise çevre kirliliği, iklim krizi ve doğal kaynakların tükenme riski olarak alarm veriyor. Tüketimimiz her geçen gün artarken, sürekli yenilerini alıyor, modası geçen ya da tamir edip kullanabileceğimiz eşyalarımızı ya kullanmıyor ya da çöpe gönderiyoruz. Anadolu Hayat Emeklilik olarak, bu döngüyü kırmak için bir adım attık. ’İleri Dönüşüm Hareketi’ni de bu amaçla başlattık.” dedi. 

Kullanılmayan eşyaların dönüştürülerek yeniden kullanılmasının herkesin günlük hayatında kolayca uygulayabileceği bir çözüm olduğunu göstereceklerini ifade eden Ertürk, “Basit ama etkili bir yol olan ileri dönüşüm sayesinde atık miktarımızı azaltabiliriz. Tüketimin azalmasıyla düşen atık miktarı sayesinde hava kirliliği, su kirliliği ve karbon emisyonunun azalması da ileri dönüşümün faydalarından sadece birkaçı arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

Dünya için yararlı bir adım 

Ertürk, ileri dönüşüm faaliyetlerinin atıklara kaynak olarak bakılan yaratıcı bir süreç olduğunu söyleyerek “İleri dönüşüm, atıl kalan materyallere ikinci bir şans vermek ve yeniden işlev kazandırmak için yaratıcı yeni yollar üreterek tekrar kullanmak şeklinde ilerliyor. Örneğin kullanılmayan bir cam kavanoz eldeki başka malzemeleri de kullanarak sabunluğa dönüştürüldüğünde yeni bir işlev kazanmış oluyor. Bireysel olarak her yaşta, herkesin yapabileceği bu basit ama etkisi büyük fikirleri hayata geçirerek hem kendimiz hem de dünyamız için yararlı bir adım atmanın yanı sıra; üreterek topluma, çevreye ve bütçemize de katkı sağlamış oluyoruz.” dedi. 

Mümkün olduğunca fazla kişiye ulaşmayı ve ileri dönüşümü günlük hayatın içine dahil ederek dünyanın sürdürülebilir geleceği için çözümün bir parçası olmayı amaçladıklarını dile getiren Ertürk, herkesi, atık miktarını düşürmeye yardımcı olacak ‘İleri Dönüşüm Hareketi’ne katılmaya davet etti. Ertürk, ileri dönüşüm fikirlerini sosyal medya hesaplarından paylaşmaya başladıklarına dikkat çekerek “Çalışmalarımızı Anadolu Hayat Emeklilik YouTube kanalından ya da AHE Blog’dan da takip edebilir, kullanmadığınız eşyalarınızı hemen gözden geçirerek siz de bu fikirleri uygulamaya başlayabilirsiniz. Sözlerime sloganımızla son vereyim: İleri Dönüştür, Geleceği Değiştir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER