25 Nisan 2024, Perşembe
spot_img

Insurtech Hub inovatif komite çalıştayları start aldı

İki gün boyunca art arda 4 inovatif komite çalıştayı gerçekleştiren InsurTech Hub, komiteleri ile sektörün değerli isimlerini bir araya getirdi. Sektörde sonuçları yıllarca konuşulacak olan komitelerde sadece InsurTech Hub üyeleri yer aldı.

Birçok inovatif fikirlerin ele alındığı aynı zamanda envanter çalışmaların temelleri atıldığı bu giriş toplantılarında, sektörün gelişimi ve teknolojik dönüşümler ön plandaydı. 

4 ana başlıkta ayrılan komiteler sırasıyla:

  • Sağlık Sigortası Teknolojileri
  • Otomotiv Sigortası Teknolojileri
  • Dijital Sigortacılık
  • Bankasurans Teknolojileri

Genel olarak tüm komitelerin temel özelliği ülkemizde dijitalleşme alanında ilerleme kaydetmek, inovatif fikirlerden doğacak olan başarılı startupları desteklemek ve ihtiyaçlara yönelik planlanacak çalışmalar ile stratejik iş birliklerine zemin hazırlamaktır. Bu yıl ilki düzenlenen komitelerde açılış konuşmasını yapan Insurtech Hub Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Acer; “InsurTech, Dünyada yaygınlaşmış olmasına rağmen ülkemizde daha çok yeni bir kavram. Ülkemizde insurtech’i geliştirmek için somut bir adım atmaya karar verdik ve komiteleri planladık” dedi.

Toplantılar sonrası, çalışma planlarının başlatıldığını ve belli başarı kriterleri olması gerektiğini belirten Insurtech Hub Program Lideri Ebru Sakine Şevli; komitelerde ortaya çıkan fikirleri yepyeni teknolojilerle taçlandırmak ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmak için çok heyecanlı olduklarını belirtti.  

Sağlık

Sağlık Sigortası Teknolojileri Komitesinde, giyilebilir cihazlar, yapay zekâ, blockchain ve robotik süreçler başta olmak üzere birçok gelişmiş teknolojinin sigorta sektörüne uyarlanması konusunda görüşler bildirildi. Üye şirketler ile maliyetlerin düşürülmesi, daha gelişmiş risk değerlendirilmesi, iş modellerinin iyileştirilmesi gibi fikirler değerlendirildi. 

Dijitalleşmenin sigorta şirketlerine sağladığı gelişimler ve kazandırdığı değerler sayesinde, sigorta teknolojilerine duyulan ihtiyaçlardan bahsedildi. 

Otomotiv

Otomotiv Sigortası Teknolojileri Komitesinde, yapay zekâ ve telematik çözümler başta olmak üzere birçok gelişmiş teknoloji ele alındı. Üye Şirketlerin, hedeflenen yüksek verim düzeyine ulaştırılması, sigortalıların hayatlarının kolaylaştırılması ve sigorta şirketlerinin tüm operasyon süreçlerinin dijitalleştirilmesi için kullanılacak olan fikirler değerlendirildi.

Sigorta prim hesaplamaları için ani fren, kilometre, sert dönüş gibi sigortalıların sürüş alışkanlıklarını takip eden telematik cihazlarına odaklanarak; poliçe üretimi ve hasar süreçlerinin dijitalleşmesi için kullanılacak olan yöntemler gündeme alındı. 

Otomotiv Sigortası Teknolojileri Komitesi Başkanı olarak TOSEF – Tüm Oto Servisleri Federasyonu Başkanı ve RS Servis CEO’su Ünal Ünaldı seçildi. 

Dijital Sigortacılık

Dijital Sigortacılık Teknolojileri Komitesinde, öncelikle satış kanallarının dijitalleşmesi, robotik süreç otomasyonu (RPA), verilerden yararlanma, yapay zeka, artırılmış ve sanal gerçeklik kullanımı gibi ileri gelişmiş teknolojiler ele alındı. Bunun yanında dolandırıcılık tespiti, hasar teknolojileri, maliyet düşürme gibi konularda istenilen çözümler değerlendirildi. 

Dijitalleşme süreci etkilerinin masaya yatırıldığı komitede, her üye şirketin kendine özel istek ve beklentileri ele alındı.

Komite Başkanı olarak Dinkal Sigorta Genel Müdürü Ercan Erbek seçildi. 

Bankasurans

Değerli isimlerin ağırlandığı Bankasurans Komitesinde, süreçlerin dijitalleşmesi, ürün yelpazesinin geliştirilmesi, teknolojik çözümler üretmek için üyelerin ihtiyaç ve beklentileri konuşuldu. Ülkemizde bu sektörün daha da gelişmesi ve bilinirliğin artması için neler yapılması gerektiği bir yana, üyelerin ihtiyaçları doğrultusunda ortak projelerin sağlanması da görüşülen konular arasındaydı. 

Komite sonunda Komite Başkanı Acerpro’nun Bankasürans ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hanife Çilingiroğlu oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER