26 Nisan 2024, Cuma
spot_img

Oracle, sigorta sektörünü masaya yatırdı

oracle 12032015fOracle’ın organizatörlüğünde, 12 Mart’ta gerçekleşen “Sigorta ve Bireysel Emeklilik Zirvesi”nde,  küresel ısınmanın tarım sigortalarına etkisi, sürücüsüz araçların sigorta iş yapış şekillerini nasıl şekillendireceği konuşuldu. Aynı zamanda Oracle’ın iş ortakları, çeşitli oturumlarda başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

SİGORTAMEDIA / ŞERİFE TÜRK

Oracle, gelenekselleşen donanım katmanından iş uygulamalarına, iş zekâsından güvenliğe kadar uzanan geniş çözüm yelpazesi ve yaygın iş ortağı çözüm ve hizmetlerini 12 Mart’ta Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen “Sigorta ve Bireysel Emeklilik Zirvesi”nde sigorta sektörüne tanıttı. Platinum ve Gold Sponsorları Intel ve Infotech’in katkılarıyla düzenlenen Zirve’nin açılış konuşmasını Oracle Türkiye, Nijerya ve Kenya Genel Sektör Kıdemli Satış Direktörü Pınar Rua Aksu gerçekleştirdi.

Zirvede Öğle öncesi oturumların ilk yarısında TV Programı Yapımcısı, Yönetmen Güven İslamoğlu, Çevre ve Riskler konusunda öngörülerini içeren “2050’yi Görebilecek miyiz?” başlıklı sunum yaptı ardından Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ile söyleşi gerçekleştirdi. Oturumların ikinci yarısında ise Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tankut Acarman ‘Akıllı Taşıt Teknolojileri’ konusunda sunum gerçekleştirdi. Acarman’ın ardından Infotech CEO’su Ali Ufuk Peker ve Eureko Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı İlker Arabacı akıllı taşıt teknolojilerinin sigorta sektörüne yansımaları konusunda sohbet etti. Bu oturum, PwC Türkiye Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Burak Sadıç’ın “Dijital Dünyada Güven Yaratmak” başlıklı sunumuyla son buldu. Aynı zamanda etkinlik alanında gerçekleştirilecek Güvenli Sürüş testi ile dileyen katılımcılarla sürücü skor yarışması yapıldı. Öğleden sonra yapılan paralel oturumlarda ise Oracle ve iş ortaklarının yeni teknoloji ve çözümleriyle ilgili tanıtımları, sektörde Oracle teknolojileriyle gerçekleştirilen başarılı projelerin sunumları yapıldı.

“Dijital işlerin desteklenmesi için bir platforma ihtiyaç var”

Oracle Türkiye, Nijerya ve Kenya Genel Sektör Kıdemli Satış Direktörü Pınar Rua Aksu gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, gelişen teknolojiler hakkında bilgi aktararak, mobil uygulamaların hayatı kolaylaştırmasından bahsetti. “Günümüzde kullanıcı talep ettiği sürece değişim olacak” diyen Aksu, geçmişte kullanılan plakların yerini CD’lere, matbaaların web yayınlarına, postanın elektronik postalara, fotoğraf filmlerinin dijital fotoğraf makinelerine, geleneksel paranın dijital para birimine bırakmaya başladığını söyledi. Dijital işlerin desteklenmesi için bir platforma ihtiyaç olduğunu ve dijital dönüşüm sürecinde Oracle’ın şirketlerin iş ortağı olmaya aday olduğunu belirten Aksu, “Biz, her konuda size yardımcı olmaya hazırız” dedi.

İslamoğlu: “İnsan faktörlü doğal olayları hesaplayamayabiliriz”

Pınar Rua Aksu’nun ardından sahneyi, çevre ve riskler konusunda öngörülerini içeren “2050’yi Görebilecek miyiz?” başlıklı sunumunu yapmak üzere, TV Programı Yapımcısı, Yönetmen Güven İslamoğlu aldı. İslamoğlu, dünyada değişen doğa olaylarını fotoğraflarla anlatarak, “Doğal afetlerin bize neler getireceğini tahmin edebiliriz. Ama insan faktörlü doğal olayları hesaplayamayabiliriz. Küresel ısınma doğal afetleri artırıyor. Örneğin; Japonya, depremler için önlemlerini alıyor, afet esnasında zararı en aza indiriyor. Ama tsunami olacağını tahmin edemeyen bu ülkede yıkım gerçekleşiyor” dedi.  Katılımcıların pür dikkat dinlediği İslamoğlu, şöyle devam etti: “Antarktika, 15 milyon yıl önce ormandı buzullaşma başladıktan sonra beyaza büründü. Fakat şimdi buzullar eriyor, Antarktika yeşilleniyor. Bilim adamları böyle bir hadiseyi bekliyordu, ama şimdi değil. Daha geç bir zamanda bekliyordu. İnsan faktörüyle bu zaman kısaldı. Küresel ısınma hızlanmaya başladı.”

Satoğlu: “Tarım yoksa hayat da yok”

Küresel ısınma nedeniyle doğanın dengesini kaybedeceğini ve tarım alanlarının yok olmaya başlayacağını söyleyen İslamoğlu, sunumun ardından Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ile küresel ısınmanın tarımı nasıl etkileyeceğine dair sohbet gerçekleştirdi. “Tarım sigortalarında geçmiş verilere göre bir planlama yapıyorsunuz, ama insan etkisini hesaplamak çok zor” diye konuşan Satoğlu, şöyle devam etti: “Tarım ekonomisinin gün geçtikçe önemi artıyor. Tarım yoksa hayat da yok. Bu alanların korunması son derece önemli. Türkiye’de geçtiğimiz yıl yedi coğrafi bölgede de hasar meydana geldi. Normalde iki bölgede yoğun hasar olurdu. Geçen yıl, ödenen hasarla alınan prim arasında fark oldu. Öngörülemeyen riskler meydana gelmeye başladı. Mesela Antalya’da hortum çıktı.”

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 2 bin 300 çiftçi olduğunu ancak yüzde 14’ünün sigorta yaptırdığını açıklayan Satoğlu, “Çiftçi ne zaman don olacağını çok iyi biliyor. O dönemlerde sigorta yaptırıyor. Fakat bazen onlar da insan faktörlü doğa olaylarını hesaplayamıyor” dedi.

Arabacı: “Değişime adapte olmak durumundayız”

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tankut Acarman ‘Akıllı Taşıt Teknolojileri’ hakkında yaptığı sunumunda, sürücüsüz taşıtlar konusunda detaylı bilgiler verdi. ABD’de sürücüsüz araç teknolojisi için yoğun çalışmaların olduğunu belirten Acarman, yakın gelecekte bu araçların trafikte yer alacağını kaydetti. Sürücüsüz araçların çalışma şekillerini ve karşısına çıkan en ufak tehlikeyi hemen tanımayarak riskten uzaklaştığını belirten Acarman, bu araçlar sayesinde kaza oranlarında düşüş meydana geleceğini söyledi.

Infotech CEO’su Ali Ufuk Peker ve Eureko Sigorta Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı İlker Arabacı akıllı taşıt teknolojilerinin sigorta sektörüne yansımalarını gerçekleştirdikleri söyleşide ele aldılar. Akıllı taşıt teknolojilerinin sigortacılığı değiştireceklerini kaydeden Ali Ufuk Peker, “Arabalardan daha fazla bilgi aldıkça ve şoförün etkisi azaldıkça sigortanın işleyişi de değişecek” dedi.

Teknolojinin sigorta sektöründe iş yapış şekillerini değiştirdiğini belirten İlker Arabacı, “Artık herkesin bir akıllı cihazı var. Cihazlar birbiriyle entegre hale geldi. Bu da iş yapış biçimlerimizi şekillendirmeye başlıyor. Daha yoğun çalışmaya başladık. Çünkü biz bu değişime adapte olmak durumundayız” diye konuştu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER