27 Nisan 2024, Cumartesi
spot_img

Sigorta sektörünü yeni dönemde neler bekliyor?

Tatil dönemi bitti, her sektörde olduğu gibi sigorta sektöründe de artık mesai zamanı… Derinlemesine konular, sektörden haberler ve ilgi çeken köşe yazılarıyla dolu olan Hayatımız Sigortalı Dergisi; Eylül sayısıyla yine sizlerle…

hayatımız sigortalı dergisi
Hayatımız Sigortalı / Eylül 2019

Sigorta sektörünün kesintisiz en uzun soluklu yayını olan Hayatımız Sigortalı Dergisi ’nin Eylül sayısının kapağı SEİK Başkanı Ahmet Nedim Erdem’e ayrılmış durumda. Kapakta Erdem’in “Zorunlu sigortalarda atamalar eksper havuzundan olmalı” sözü manşete çekilirken, içeride ise “Sigortalı, acentesiyle kafa kafaya verip, teminatları belirlemeli” başlığı kullanıldı. Dört sayfa verilen haberde Erdem, yetersiz tazminat aldığından yakınan bireylerin şikâyetlerine yönelik olarak; “Poliçenizi acentenizden yaptırın. Acentenizle birlikte teminatları ve teminat limitlerini iyi belirleyin” diyor.

Sigorta bilincine dikkat

Sigorta Medya Genel Yayın Yönetmeni Can Kantar, “Sigorta bilincini Eminönü yeraltı geçidinde de yaratamadıysak!” başlığıyla yayınladığı yazısında; Sigorta bilincine dikkat çekiyor. Kantar, “Bir felaket sonrasında Devlet’e muhtaç olacağımıza kendi önlemimizi kendimiz almalıyız. Öyle değil mi? Ankara’yı sel aldığında Vali açıklama yapmıştı çok net hatırlıyorum: ‘Devletimiz mağdur olan vatandaşlarımızın yanında, zararları karşılanacak.’ Sonra bir ekip esnafı geziyor. Bin tane prosedür. 1500 TL maksimum yardım alacağını duyunca esnaf, ‘Benim zararım onun 10-20 katı, 1500 TL için Valiliğe 10 kere git-gel ile uğraşamam’ demişti. Aynı esnafa bir acente gidip ‘1500 TL’ye sigorta yapalım bir daha böyle bir şey başına geldiğinde zararının tümünü sigorta şirketi karşılasın denilmiş midir? Bence denilmiştir. Denilmemişse hata sektörün, denilmişse de hata esnafın” diyor.

Eğitim sigortası vakti

Eylül ayının aynı zamanda eğitimin başlama ayı olması nedeniyle ‘Eğitim Sigortaları‘na da geniş yer ayrılmış. “Yeter ki çocuğum okusun diyenler eğitim sigortasına sarılıyor” başlığıyla verilen haberde, “Neredeyse çocuğun üç yaşından itibaren başlayan uzun eğitim süreci düşünüldüğünde ebeveynlerin en büyük endişelerinden biri de istenmedik bir durum nedeniyle eğitimin yarıda kesilmesi. Bu durumda ebeveynlerin çocuğu için yapacağı en önemli yatırımlardan birinin ‘eğitim sigortası’ olduğunu söylemek mümkün. Çünkü eğitim sigortaları ebeveynlerin vefatı ya da bir kaza sonucu kalıcı sakatlık nedeniyle gelir getirememesi durumunda devreye giriyor ve maksimum 20 yıla kadar öğrencinin uygun şartlar altında eğitim-öğretim hayatına devam etmesini sağlıyor” deniliyor.

Eşdeğer yerli parça kullanmak zorunlu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, yayınladığı genelgeyle hasarlı araçlarda yüzde 20 eşdeğer yerli parça zorunluluğu getirmişti. Hayatımız Sigortalı’nın konuyla ilgili yaptığı haberde “Bu zorunluluk olumlu karşılanırken; sigortacılardan da koz olarak kullanılmaması yönünde uyarı geldi” deniyor. Haberde Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ve Otomobil kazalarında Uzman Eksper Ali İhsan Balta’nın görüşlerine yer veriliyor.

Hayatımız Sigortalı ve Şemsiye dergileri her an sizinle

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON EKLENEN HABERLER